En 08:a bosatt i Peking

31 maj

2009-05-31 @ 15:21:49

Idag vaknade jag av väckarklockan vid 8.00 men då orkade vi inte gå upp. Så vi låg kvar i sängen till 10.00 istället innan vi pallrade oss upp. Då åt jag en jättegod frukost med äpple, banan och melon =) Sen åkte jag och Oskar upp till stallet och tog en sväng ner till vattnet. Det var rätt så mysigt idag och Happy tyckte det var kul att bada :P

Nu har vi precis grattat Fredrik med släkten eftersom han fyllde år i onsdags. Så vi har ätit massa bullar och kakor samt marängsviss =)

Nu ska jag gå och packa lite kläder och sen ska vi åka till Södertälje. Vi ska på middag hos OSkars föräldrar eftersom det är mors dag idag.

Ha de bra!















Nu är jag brunett igen!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

....

2009-05-30 @ 23:32:32

Just nu känns det inte så bra... Godnatt.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sol och sol :D

2009-05-30 @ 20:56:41



Idag har det varit fullt upp hela dagen. Först åkte jag upp till stallet vid 09.30 och red. Det gick riktigt bra idag =) Sedan åkte jag hem och bytte kläder och åt fil och flingor. Sedan var det dags att åka till Sandö och titta på Jeanette när hon skulle tävla. Det gick väl helt okej tycker jag.

När vi kom hem var det hur varmt som helst och då tvättade vi bilen och dammsög ur den så den blev jättefin. Sedan tog vi en liten promenad med hundarna och sen blev det grillat =)

Nu ska vi färga mitt hår och sedan får vi se om vi ska dra iväg och bada :P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredagen

2009-05-30 @ 20:49:27



Fredagskvällen blev inte riktigt som planerat från början. Tanken var att vi skulle vara i Södertälje men det var så fint väder så vi åkte ut till Djurö istället. Eftersom det var så himla skönt väder åkte jag upp till stallet och red ut en sväng. Oskar tog med sig Queenie upp och gick efter mig när jag var ute och red. Det var riktigt mysigt. Jag hoppade bland annat i hagen över två stockar.

Sen när vi kom hem åt vi grillat och tittade på Torkel i Knipa. Det var rätt kul :P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Regn är inte min starka sida

2009-05-28 @ 12:19:59

Haha det är ju faktiskt lite typiskt att det ska börja regna precis när jag ska ut och rida. Men men de var inte så mycket och göra åt saken... Blev en aning blöt påväg ner till ridhuset...

Ska alldeles strax gå till bussen för att åka till lägenheten. Fast jag tror jag åker till Oskars jobb istället och överraskar honom =) Det är mycket roligare än att sitta själv i lägenheten =P

Ha de så bra! Kommer hem på lördag så jag hinner inte skriva mer... Puss //Madde


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Morgonstund har guld i mun, eller?

2009-05-28 @ 07:53:21

Man brukar ju säga att morgonstund har guld i mun, men jag vet inte om jag håller med när man vaknar med en täppt näsa! Fy fan va jag är trött på att inte kunna sova ordentligt bara för att jag inte får någon luft... Och inte nog med du så släppte pappa in en av hundarna till mig imorse så jag blev väckt :P Men det var iof lite trevligare =) 

Just nu sitter jag med stallkläderna på mig och ska gå och äta frukost. Sen kommer Lotta och hämtar mig vid 8.30 och då ska vi åka upp till stallet.
 Vi får se om jag lyckas med bussarna bättre idag!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bra tillslut!

2009-05-27 @ 19:39:00

Dagen blev bra tillslut iaf trots trafikkaoset imorse. Det var jättemysigt uppe i stallet idag. Jag var nere och red på utebanan och solen tittade fram =) Det var tävling i helgen och dressyrstaket stog kvar med blommor och allt. Så det blev lite roligare att rida :P

När jag kom hem gick jag och älsklingen på en långpromenad med hundarna i kvällssolen =) Det var riktigt mysigt! Nu ska vi äta grillad oxfilé med färskpotatis. Det ska blir hur gott som helst!



Ha en trevlig kväll!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kycklingarna

2009-05-27 @ 19:36:30

Igår var jag och tittade på Oskars föräldrars små kycklingar. De var hur söta som helst! Helt otroligt hur det kan bli små ulliga kycklingar från ett ägg! Ironiskt nog åt vi kycklingsallad till middag och när vi kom hem gjorde vi en hallon och blåbärsmilkshake. Den blev hur god som helst =)







Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Att åka kommunalt...

2009-05-27 @ 11:52:59

Nu har jag precis kommit hem efter 3 timmar restid. Jag gick ifrån lägenheten i Södertälje kl 09.35 och kom hem 11.30, det är 3 timmar!!!! Helt otroligt vilken otur jag hade idag. Allting flöt på jättebra ända fram till Våmfjärden. Där hade en lastbil vält och båda körfälten var avstängda då bärgningsbilen var där. Så där satt jag i 1 timme...  Inte alls kul!

Nu ska jag gå och äta lunch sen ska jag åka upp till stallet =) Efter det blir jag hämtad av min kära far och då ska jag bara förbi Dennis en sväng och hämta ett USB med bilderna från SM =) Sen blir det kalas ikväll eftersom min bror fyller 14 år idag =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag

2009-05-26 @ 16:07:03

Idag hade vi sista idrottslektionen. Det känns grymt skönt att allting är klart nu. På torsdag sätts betygen och då finns det inte så mycket mer att göra. Men det ser riktigt bra ut med mina betyg och det ska blir så himla skönt!

Nu ska jag åka hem från Oskars jobb och sen ska vi ta en promenad i solen till hans mamma och pappa och se på deras kycklingar som precis kläckts =)

Hare bra!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Barcelona 09

2009-05-26 @ 16:04:27

HÄR KOMMER EN SUMMERING AV BARCELONA-RESAN! =)

Onsdag 
Klockan 05.00 ringde väckarklockan och det var dags att gå upp och äta frukost. Efter frukosten tittade vi igenom all packning och la ner det sista. Vid 06.20 satte vi oss i bilen och åkte till Arlanda. Väl framme på Arlanda checkade vi in vårat bagage och sen tog vi en fika.





09.15 gick flyget och vi skulle mellanlanda i Frankfurt. I Frankfurt åt vi en macka och mer hann vi inte göra innan det var dags att gå på det sista planet till Barcelona.

Vid landningen fick jag världens lock för örat och det tog över en timme innan det släppte och då gjorde det verkligen ont! Men vi kom till Barcelona ca 15.30. Då skulle vi vänta på Oskars föräldrar som skulle landa med ett plan 18.30 och sedan skulle vi bli hämtade av Oskars farbror.



Vi kom fram till huset runt 22.00 och då åt vi en liten lättare middag med vin till. Men sen blev det sängen för vi var ganska så trötta. Men det var 20 grader när vi gick och la oss :)

Torsdag
Torsdagen spenderades på "Plaza la Catalunya". Vi tog oss dit med buss och sedan tunnelbana. Bussen var väldigt fräsch med AC men tunnelbanan var väl sådär. Dörrarna öppnades inte ens automatiskt utan man var tvungen att dra i ett handtag för att kunna komma in/ut.





Runt halv ett var vi iaf framme och då gick vi ett väldigt känt gångstråk som kallas för "ramblas". Där fanns det massor med små stånd och personer utklädda till statyer. Vi satte oss även och åt på denna gata. Jag åt en jättegod biff! =)









Efter lunch gick vi ner till hamnen för att dricka på Starbucks. Nere vid hamnen fanns också ett stort köpcentrum som vi var inne och tittade i. Oskar köpte 2 linnen och 1 par shorts där =)











Efter vi druckit upp gick vi tillbaka och gick in på en liten marknad. Inne på marknaden sålde de massa frukt och kött. Där köpte jag en helt underbart god fruktjuice som var färskpressad av hallon och ananas! =)







Sist av allt gick vi in i en skobutik. På utsidan såg den ut som en vanlig liten butik men när vi kom in var det den största skobutiken jag sett! Det var inte bara ett plan som var fullt av skor utan det var TRE hela plan fyllda med skor!!!





Fredag
När vi vaknade på morgonen var det lite halvtrist väder. Det var inte alls kallt men lite molnigt. Så vi började dagen med att åka till en matbutik för att köpa alla de saker vi ville ha med oss hem. Jag köpte en jättegod ananasmarmelad, korv, öl, vin, kaffe och te.



Efter det åkte vi till en liten äffär där de sålde vin. Där köpte Oskar 5 liter vin för 42 kr och det var riktigt gott vin! Det tappades upp i dunken på plats. Där sålde de även absint haha :P





På eftermiddagen åkte vi till stranden och då hade faktiskt solen tagit sig fram så det var riktigt skönt. Jag trodde att det skulle vara kallt i havet men det var faktiskt riktigt skönt! =)







På kvällen grillade vi massa kött och kronärtskockor. Och till efterrätt blev det melon och jordgubbar! Det var hur gott som helst! Sen gick vi ut på kvällen, men det börjar inte komma mycket folk förrän 01.00 och de stänger 06.00 så man var ju lite trött efter den kvällen haha :P Men det var trevligt =)



Lördag
På lördagen åkte vi in till stan igen för vi kände att vi inte riktigt hade sett allting där inne. Så vid 12.00 var vi väl inne i stan. Då gick vi och såg katedralen, "La sagrada familia" som Gaudi började bygga på, triumfbågen och en parkanläggning. Sen hamnade vi på en medeltidsmarknad och några starbucks på vägen. Sammanlagt var vi ute och gick konstant i 6 timmar! Mina ben var helt slut när vi kom hem!













Söndag
På söndagen hade vi inte så mycket tid på oss innan vi skulle åka till flygplatsen så det blev sol och bad vid poolen. Men det var ganska så skönt faktiskt. Man var ganska så trött efter allt promenerade dagen innan :P







När vi skulle åka hem var planet 30 minuter försenat men det gick bra ändå. Men vi kom iväg 16.10 iaf och sedan landade vi i Frankfurt och tog en sista Starbucks =) Vid 22.00 landade vi på Arlanda och vi var väl hemma i lägenheten 23.30. Då var man lite sliten men det har varit en riktigt bra resa!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hemma igen

2009-05-25 @ 21:24:40

Nu är jag hemma igen :) Har haft en helt underbar vecka i Barcelona! Men för tillfället är jag för trött för att lägga upp bilder och skriva så det kommer imorn. Nu ska jag dricka te från spanien och visa alla bilder för min familj!
Sov gott!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen

2009-05-19 @ 20:02:45

Har haft fullt upp hela helgen så jag har inte hunnit skriva. Men nu åker jag till Barcelona. Kommer hem den 25/5 =)
Vi hörs då!
Pusspuss<3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen fredag!

2009-05-15 @ 22:10:56

Idag är det äntligen fredag vilket är så himla skönt för det innebär helg. Och denna helg har jag extra långledigt för jag är ledig på måndag! Det är grymt skönt!

Dagen har varit ganska så effektiv. Jag började dagen med ett fysikprov, det gick väl som väntat men jag hade hoppats på att det skulle gå lite bättre. Men det är inte så mycket att göra åt saken. Sen hade vi biologi breddning där vi lyssnade på redovisningar och jag fick veta mitt slutbetyg. Jag säger bara att det är 3 siffror =) Sista lektionen för dagen var matte E. Där gick vi igenom det sista som vi har till provet nästa vecka. Det var rätt segt eftersom vi hade matte i en extra timme för att slippa komma till skolan på måndag.

Vid 15.30 slutade jag och blev upphämtad av älsklingen vid skolan =) Då åkte vi ut till mig och åt mellis, sen åkte vi upp till stallet. Det var riktigt mysigt att vara i stallet idag. Dock är hästen fortfarande halt p.g.a. sin hovböld, men den bör försvinna snart!

Sen kom vi hem och då var jag effektiv och pluggade. Jag har gjort klart min projektutvärdering samt en miniundersökning i svenskan. Så det känns grymt skönt! Sen vid typ 21.00 åt vi grillat vilket inte var helt tråkigt!

Nu ska jag krypa ner bredvid Oskar i sängen och se på film =) Det ska bli riktigt mysigt!
Sov gott!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Blä blä

2009-05-14 @ 21:47:44

Var som sagt på styrelsemöte idag. Det var inte speciellt roligt. Jag tyckte mest att det var jobbigt. Jag flyttar ju om 5 veckor och det känns verkligen jättetungt att behöva lägga ner med skyttet. Jag har stor separationsångest. Det har jag haft sen SM i luftgevär. För det var min sista tävling. Det är träning på lördag på Sanda men jag kommer inte att vara där. Det är bara jobbigt eftersom jag tycker att det är så himla kul och jag vet att jag inte kommer hinna med skyttet nu. Men det går ju att ta upp senare i livet.... Så jag får försöka tänka lite positivt!

I övrigt känns allting rätt jobbigt och motigt just nu. Det är fullt ös i skolan nu och jag förstår inte hur jag ska hinna med allting. Sen tycker jag att det ärligt talat känns förjävligt att det slutade som det gjorde mellan oss. Trodde faktiskt vi skulle kunna vara vänner, men brist på intresse saknas har jag märkt. Men det är inte mycket att hänga läpp för! Snart flyttar jag till Norrköping, tar med mig min underbara häst och får spendera hela dagarna med min Malin! Gud vad jag längtar efter att träffa dig igen! <3

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig och se på Oceans Eleven. Jag har knappt pluggat någon fysik idag men jag orkar faktiskt inte. Det får gå som det går imorn och jag tror att det kan gå bra ändå. Men det återstår att se imorn!

Sov gott!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

MVG

2009-05-14 @ 15:21:38

Igår var jag inte hemma och kunde skriva men det hände inget speciellt igår iaf. Idag däremot har jag haft biologi b prov. Det gick bra :) Sen fick jag även veta mitt resultat från nationella i svenska. Jag hade MVG på både muntliga och uppsatsen :) Så det var ju trevligt.

Nu ska jag plugga lite fysik till fysikprovet imorn. Sen vid 17.00 är det styrelsemöte...Jippie...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Had enough

2009-05-12 @ 22:42:28

Nej nu har jag fått nog av allting idag. Ska gå och duscha och sen sova. Ögonen svider och näsan rinner. Ibland förstår jag inte att livet ska vara så jävla jobbigt! Skulle må mycket bättre om jag fick ett enda hej.

I övrigt så vill jag säga förlåt till Jimmy för att jag inte gick på hans skiva ikväll! Förlåt!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

det stör mig

2009-05-12 @ 21:17:43

Det stör mig att det blev som det blev.
Ibland undrar jag vad jag är värd egentligen.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Förkylda jag

2009-05-12 @ 17:26:52

Hej allihop!
Jag har inte varit hemma sen i torsdags och därför har det blivit väldigt dåligt med inlägg... Men nu är jag iaf hemma igen :) Jag är fortfarande förkyld sen snart 2 veckor tillbaka och jag undrar när den ska släppa.

Helgen har i stort sätt varit ganska så lugn. Jag har som sagt inte orkat göra så mycket med min förkylning. Men det har varit en del plugg.

I fredags åkte jag till Skärmholmen med Sandra och köpte ett par jättefina studentskor :) De kostade desutom bara 299 kr vilket jag var väldigt nöjd med! Sen åkte jag hem till älsklingen och vi åt bakpotatis och tittade på hockeyn. Det var trevligt förutom att Svergie förlorade. Men Kanada var bättre..


Lördagen var ganska så lugn. Vi bakade supergoda bullar bland annat. Sen följde vi med Lina och Jeppe och tittade på deras nya hus. Det var jättefint :) Sen på kvällen var jag tvungen att plugga lite. Men kl. 21.25 tittade vi på "se upp för dårarna". Den var ganska så rolig faktiskt!

Söndagen var riktigt seg. Jag hade ingen ork eller lust till någonting. Jag låg på soffan fram till typ 13.00 då satte jag mig och pluggade lite fysik. Och efter jag pluggat lite så spelade jag och Oskar lite Yatzy :)

Och igår då, då hade jag en riktigt tråkdag i skolan. Vi gjorde inte så överdrivet mycket viktigt och jag fick tillbaka mitt matteprov. Haha jag har inga kommentarer där :P Men det gick väl som väntat haha xD

Idag har jag bara haft en lektion och det var idrott. Då hade Kim lektionen och vi hade gymnastik. Det var rätt kul förutom att jag fortfarande är snorig som fan och inte riktigt orkade med allting. Men jag kämpade på ändå.

Nu ska jag sätta mig och fortsätta plugga lite fysik...Blä....

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Projektföredrag

2009-05-07 @ 11:43:42

Idag har jag haft mitt föredrag om ätstörningar. Det gick riktigt bra faktiskt! :) Jag tror att de som lyssnade blev ganska så tagna för det var flera som grät...Bland annat min lärare. Men som sagt det gick bra och nu är det gjort!

Ska snart iväg till tandläkaren på vanlig kontroll. Tror inte att jag har några hål men man vet ju aldrig :P Men innan dess ska jag plugga lite fysik :(

"Ibland måste man stanna till och låta verkligheten hinna ikapp"

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag längtar!

2009-05-06 @ 17:02:59



Nu är det faktiskt bara 14 dagar kvar tills jag är i Barcelona! Det ska blir så enormt skönt att komma bort från allt som har med skola och göra och alla andra problem och jobbiga människor. Där nere ska jag bara ta det lugnt och njuta av livet tillsammans med älsklingen <3 Det ska bli så mysigt! Jag längtar verkligen!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tummen upp

2009-05-06 @ 13:23:58



Hovslagaren var ute och klämde på strålen idag. Det verkar vara en liten hovböld så det blev en sula med jodopax under så bölden ska torka ut. Men efter det är över borde vi vara fit for fight :)

Har suttit och pluggat hela förmiddagen. Började med min power point presentation och övade inför föredraget jag ska hålla imorn om ätstörningar. När jag hade gjort det räknade jag klart matteläxan och svarade på alla svenska frågor om språkhistoria :) Jag är väldigt nöjd med mig själv.

Glömde kanske nämna att vi är lediga idag så det är därför jag är hemma :) Är iof jätteförkyld också men det tar vi inge extra för!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I´m so f*ckin happy!

2009-05-06 @ 10:15:18

Igår kväll fick jag som sagt svar av Micke och Carro nere i Norrköping. Jag fick jobbet som hästskötare där! För er som inte vet så är Dressyrhoppet en anläggning där man tar emot hästar för utbildning och försäljning. Både Micke och Carro tävlar själva på mycket hög nivå inom dressyr och hoppning och det är extremt roligt att själv träna för dem. Så i juni åker jag ner och jag har anställning till juni 2010. Med mig ner tar jag lilla Happy som jag ska träna och utbilda och ev försöka sälja. Men om inte det går så kommer jag ha en otroligt rolig tid där nere! Jag kommer jobba med en annan tjej som jag jobbade med under praktiken. Och jag säger bara en sak, vi kommer aldrig att ha tråkigt!

Jag är så himla glad just nu! Och för övrigt fick jag ett extremt roligt mail igår oxå. Jag säger bara att mailet var en 10,9! haha

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

JA!!!

2009-05-05 @ 23:34:39



JAG FICK JOBBET!!!!!
BÖRJAR I JUNI!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

....

2009-05-05 @ 15:17:38



Jag har gått och blivit förkyld som fan igen. Är trött på att jag hela tiden ska vara sjuk just nu. Plus att jag går runt och får bekräftelse hela tiden på att jag verkligen inte tycker om dig! Jag är så jävla less på dig och allt som har med dig att göra! Fy fan säger jag bara.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Valborg

2009-05-02 @ 18:06:23

Hejsan allihop!
Har inte varit hemma på några dagar så det har inte blivit något skrivet i bloggen. Men i torsdags var det iaf den årliga"Brännkyrkadagaen" på min skola. Temat i år var äventyr. Det var sju olika stationer där man skulle göra olika saker för att samla poäng. Det var ganska roliga saker i sig men alldeles för många klasser... Så det blev väldigt lång väntan..

Det var även mösspåtagning denna dag. Det var väl ingen större grej. Jag hade på mig den typ 10 s sen drog jag hem. Jag är inte direkt stolt över den skolan jag går på plus att min rektor är allmänt dum i huvudet...

På eftermiddagen kom iaf Johannes hem till oss =) Och lite senare på kvällen kom Sandra. Vi åt jättegod middag, sjöng sing star och spelade guitar hero. Vi gick även ner till kanalen för att se på majbrasan =) Det var en riktigt trevlig valborg =)

Fredagen var väldigt slapp. Jag, Oskar och Johannes gick en promenad runt kanalen och spelade lite poker. På kvällen tittade vi på Harry Potter, den fjärde vad den nu heter :P

Idag, lördag har vi städat lägenheten och sen åkt ut till Djurö. Jag har varit i stallet en sväng men hästen är fortfarande halt... Men det var väl lite tur i oturen för jag är inte riktigt frisk. Har åkt på en förkylning och rethosta. Och varje gång jag hostar gör det jätteont i bröstkorgen... =/ alltid är det något!

Nu ska vi snart äta grillat och det ska bli så himla gott! Ni får ha en bra kväll!
Puss på er!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()