En 08:a bosatt i Peking

GOTT NYTT ÅR!

2009-12-31 @ 20:51:46

Då har vi kommit fram till den sista dagen på det här året! Snart är det 2010, fasen va fort tiden går! Nu är det bara 6 månader kvar här i Peking sen blir det nog tillbaka till Sthlm som gäller. Men man vet aldrig vad som händer på vägen :P

Jag har iaf inga planer på att ha nått nyårslöfte. Jag känner att allt är rätt bra just nu som jag har det. Jag ser fram emot tävlingsäsongen som snart drar igång med hästen. Jag har bra vänner, trivs väldigt bra med singellivet, den roliga delen av jobbet börjar snart med stora tävlingar ja men jag känner mig rätt nöjd med livet nu ändå! Även fast jag sitter med feber och halsfluss på nyårsafton :P Men jag har ju familjen här iaf och alla hundarna. Snart är det oxfile som väntar :D Vi har redan ätit förrätten.

Nyårsmenyn
Förrätt:
Avokado med caviar
Varmrätt: Ugnsstekt oxfile, klyftpotatis, sallad och bearnaisesås
Efterrätt: Fruktpannacotta

MUMS!

GOTT NYTT 2010 FRÅN MIG!

 

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

18 minus!

2009-12-30 @ 19:47:01

Jaha då var det 18 minus utanför dörren och alla vattenkoppar är frysta i stallet! Vilken tur att det "bara" är 22 vattenhinkar att bara runt i hela stallet och fylla på 2-3 gånger/dag. Det är ju inte det minsta jobbigt med feber och halsfluss.... *suck*.

Idag hade jag iaf turen att ha Sofia i stallet också. Hon och Jossan mockade och gjorde alla höpåsar. Så jag behvöde inte komma ner förrän kl 09.00. Det var grymt skönt att få sovmorgon! Så idag har jag longerat alla hästarna och Jossan gick med Kotten.

På eftermiddagen kom min familj ner och de stannar till fredag morgon. Så det känns skön tatt jag slipper sitta själv på nyår! Däremot så är jag inte så pigg. Penicillinet börjar hjälpa men jag har fortfarande väldigt ont i halsen och egentligen borde jag inte jobba alls... Men det finns inte så mycket att göra än att försöka ta det lugnt.

Snart är det Victoria Secret´s fashion show!


Puss!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sjuuuuuuuuuk!

2009-12-29 @ 19:49:57

Okej jag ger mig, jag är sjuk! Natten har varit helt förjävlig! Jag gick och la mig klockan åtta för jag var så himla trött. Men då fick jag världens feberfrossa så jag kunde inte somna förrän vid tio. Men då vaknade jag 23.02, somnade om, vaknade 00.03, somnade om, vaknade 00.39 och kunde inte somna om. Fick ett sms vid 01.13 och blev rätt sur och somnade om vid 03.00 typ. Sen vaknade jag vid 04.00 igen och gick och tog en ipren. Vaknade vid 05.00 och sen när klockan ringde vid 06.10. Då var jag plaskblöt av svett och sådär lagom motiverad att gå upp ur sängen för att jobba...

Men dagen har gått ganska bra ändå. Jag red 2 hästar sen ringde Micke och sa åt mig att sluta rida och åka till vårdcentralen. Och jag hade sån tur att kag fick tid och Sandra körde mig bort till Skärblacka. Jag behövde inte ens göra något halsprov utan fick penicillin direkt så det var skönt.

Nu sitter jag i soffan och dricker te under täcket och massa tröjor. Jag ska snart gå och hämta min tvätt och sen blir det nog läggdags! Strömgen och Sofia ska fodra åt mig! Alla är så snälla och hjälper till. Sofia kommer även imorn kl 08.00 och ska hjälpa mig att mocka och släppa ut.

Puss!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nej jag är inte sjuk!

2009-12-28 @ 19:26:00

Imorse vaknade jag och kände mig snorig, mör i kroppen och hade nå djävulskt ont i halsen! Mina halsmandlar va så svullna så det såg ut som jag hade dubbelhaka! Lite komiskt men inte så roligt egentligen :P

Men jag jobbade på hela förmiddagen och vid halv 2 tog jag en ipren och då blev det lättare att jobba :P då försvann den värsta smärtan och jag blev piggare! Lite farligt att göra så men jag kör på att knapra ipren och intala mig att jag är frisk imorn! Vi får se om det funkar :P

För typ en timme sen åkte Micke och Carro, de ska på skidsemester och kommer hem på fredag. Så nu har jag gården nästan helt för mig själv. Jag ska få hjälp av Strömgrens lillasyster i stallet tom lördag så det blir nog bra :) Skönt att slippa jobba själv så mycket speciellt nu när jag inte är så frisk! Men jag har ett par hästar och rida och longera så vi får väl se hur det går :)

Nu sitter jag och dricker te och känner mig helt slut! Ska gå ner och kvällsfodra om en stund sen blir det nog sängen! Om jag sover mycket borde jag bli frisk snabbare :P

Puss!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Back in Peking!

2009-12-27 @ 18:02:39





















Jaha då var man tillbaka i Norrköping igen efter julledigheten. Jag hade gärnat stannat hemma ett tag till men det gick inte för imorn är det jobb som väntar. Jag har varit ganska så dålig på att skriva så här kommer en liten summering :)

Julafton: Började dagen med att åka upp till stallet och rida med Maria och Cornelia. Det var väldigt trevligt! Sen var det en snabbdusch och göra sig klar för jullunch hos mormor och morfar. Där var vi och åt massa god julmat, öpnnade julklappar, såg på Kalle Anka och fikade. Det var en ganska så lugn juilafton med min familj, mormor, morfar, moster och kusin Frida.

På kvällen kom Dennis förbi och vi tittade på film :) jag somnade iof som vanligt haha :P

Juldagen: Blev en lugn morgon, jag föberede packningen lite grann. Sen vid 12.00 var det jullunch hos mormor och morfar igen fast denna gång med min morbror och hans tjej med barn. Det var rpoligt att träffa de igen.

På eftermiddagen sjöng jag lite sing star men annars hände de inte så mycket mer. Jag käkade middag och sen gjorde jag mig i ordning för utgång :) Jag mötte upp Victor och hans kompis vid typ 22.00 och då gick vi in på Metro på Götgatan. Där var vi hela kvällen och sen kom Mickan och hennes kompisar dit. Jag träffade även en hel del gamla kompisar från grundskolan samt gymnasiet så det var en lyckad kväll/morgon :)

Annandag jul: Packade det sista och sedan åkte hela familjen in till Kungens kurva. Jag och mamma var inne på Hööks och jag köpte ett par nya ridbyxor och lite annat sånt :P Sen fick jag skjuts till Mickans mormor och sen åkte vi och handlade på Willys. Kvällen blev lugn framför Robinsson och vi gick väl och la oss vid halv tio och kollade på film. Men jag somnade ganska så fort för vid 21.57 hade jag fått ett sms och då sov jag :P

Idag: Jag och Mickan gick upp vid strax innan nio och åt frukost och packade in allting i bilen. Sen åkte vi väl vid tio och var framme i Norrköing vid halv ett kanske :P Det var väldigt lyxigt att få skjuts ända fram till dörren :P Men hon skulle ändå köra ner till Tyskland så då höll jag henne sällskap på vägen :)

Nu har jag precis kommit upp från stallet. Jag har ridit Happy en sväng och han känns fräsch :) Ska snart äta lite tortellini och sen blir det soffan framför tv:n!

Puss!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

GOD JUL!

2009-12-24 @ 21:56:16

God Jul på er alla! Jag har haft en bra julafton och skriver ett inlägg imorn istället med alla bilder och så :)

Puss!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Dan före dopparedan!

2009-12-23 @ 23:41:40



Nu ligger jag i sängen och det är 20 minuter kvar till julafton! :D Granen är pyntad (dock utan glitter i år) och allt är bakat och klart. Det enda jag inte har gjort är städat mitt rum. Det är väl egentligen inte så himla mycket mer än tvätten på golvet och den fixar jag imorn tänkte jag.

Jag måste faktiskt sova nu för jag ska vara i stallet vid 08.00 imorn och sen ska jag rida med Cornelia och Maria :) Det blir mysigt!

Sov gott!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Julstök!

2009-12-23 @ 21:41:44



























Nu har jag egentligen inte heller tid att skriva och mitt internet är helt segt men jag gör ett försök iaf!

Söndag: Började dagen med Sing Star med Dennis. Sen började jag baka knäck och annat julgodis. Knäcke blev helt förjävla dålig och jag tappade helt humöret och suget på att baka så jag drog till hallen och spelade innebandy med skyttet istället. Det resulterade i en blåtira och en öm panna men kul var det iaf :P

Måndag: Åkte in till Nacka Forum med mamma och klippte mig! Det var väl behöviggt och min frisör blev väldigt glad av att se mig så det var roligt. Sen gick jag och mamma och shoppade lite. Jag köpte en tröja, ett linne, 2 par skor, ett täckstift och en julklapp till min kusin. Efter forum var jag in på granngården i Mölnvik och köpte brodd, ett fleecetäcke till Happy och ett par marinblå benlindor :)

Sen kom Fredrik upp från Kalmar och hälsade på :) Vi var ute en sväng med hundarna och såg på lite film :)

Tisdag: Åkte in till stan med Fredrik och hälsade på han polare som jobbar på One Off i skrapan. Vi lunchade och sedan gick vi en sväng på stan och han köpte lite julklappar. Sen åkte vi hem och tog det lite lugnt sen åkte han tillbaka till Kalmar för att slippa den värsta jultrafiken.

På kvällen åkte jag ner till skyttet och sköt för första gången sen Sm i april. Det kändes väldigt bra och blev ett resultat på 380 och en 50:a som avslutning :) efter skyttet blev det pepparkaksbak med kusin Frida, Marcus och Dennis :)

Onsdag: Idag har jag bakat kladdkaka, chokladbollar, chokladkola, knäck och ett pepparkakshus :P Peppakakshuset blev riktigt fint! Lite bättre än förra året när det hemgjorda gick sönder typ  haha :P Sen har jag varit uppe i stallet och ridit med Agnes. Jag red på Felix och sedan en sväng på Yster med. Det gick bra :) Sen kom Elin upp en sväng till stallet och sa hej :) Det var längesen jag såg henne så det var roligt!

Nu har jag precis ätit massa skinkmackor och ska städa mitt rum lite grann!

Puss!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Suck på mig!

2009-12-22 @ 23:59:01

Nu har jag bakat massa pepparkakor och skjutit och allt har gått bra! Men inte orkar jag skriva nått inlägg nu inte :P Ni får suga på karamellen! :)

Godnatt!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dålig uppdatering!

2009-12-22 @ 17:29:57

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen! Men jag har inte haft tid att sitta vid datan1 Och nu har jag inte riktigt tid heller så ni får vänta tills ikväll med ett längre inlägg och massa bilder!

Puss på er så länge!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skinkjakten!

2009-12-19 @ 18:50:27




Inatt somnade jag väl runt kvart i 3 skulle jag tro. Låg och pratade i tele alldeles för länge :P Men som tur va behövde jag inte gå upp så tidigt! Jag vaknade några gånger på morgonen men gick inte upp förrän strax innan tio :)

Sen var det skinkjakten som stog på schemat. Det var väldigt roligt att komma ner till skyttehallen igen och träffa alla härligt skyttemänniskor. Saknar er faktiskt! Skyttet för min del var inte så seriöst eftersom jag inte har skjutit luftgevär sedan Sm i april. Men det gick ganska så okej :P Trodde att stående skulle vara mycket ostadigare än var det va. Men mina fyra första skott var klockrena tior :) Ska skjuta lite mer under veckan som kommer så det blir skoj!

Sen efter skyttet gick jag och Dennis på en lite längre promenad med hundarna i snövädret. Fan vad det snöar mycket asså :P Det blåser och yr hur mycket som helst, men jag tycker bara att det är underbart! Är en aning rastlös nu när jag inte jobbar så det var skönt att få komma ut lite :P

Nu har jag precis ätit hemgjord lasange och snart kommer Dennis förbi och vi ska göra kladdkaka, sjunga sing star och se på skräckfilm :P Det ska bli kul för de va ett tag sen jag såg en skräckis :P

Juste jag träffade även Helene på Ica när jag skulle köpa choklad. Det var säkert ett år sen jag såg hennes sist så det var väldigt trevligt :) Hon bor ju i Göteborg nu och i mars blir det ev en inflyttningsfest i hennes nya lägenhet så det blir trevligt :)

Puss!

 

 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Back in town!

2009-12-18 @ 23:32:33



Ja då var man äntligen tillbaka i Stockholm igen! Det käns väldigt skönt för nu ska jag inte åka tillbaka till jobbet förrän om 9 dagar! :D LYX! Däremot HATAR jag att passera Södertälje påvägen med tåget. Blir mest arg och ledsen då och det hade jag ju klarat mig väldigt bra utan känner jag! Men så är det bara, inte så mycket att göra åt. Men det är lite jobbigt när verkligheten kommer ikapp en när man är påväg "hem". Vet inte riktigt vad ja ska göra med koret på bilden. Hittade det när mamma dammsög min prishylla. Blev lite blandade känslor då... =/ Men de är nog bäst att kasta skiten eller vad tycker ni?

Dagen i övrigt har varit ganska så kylig. Klockan ringde 05.15 och jag hade ingen lust att gå upp men de gjorde ja som vanligt iaf :P Vattnet var fortfarande fryst nere i staller så jag sprang runt i 40 min i stallet och fyllde alla vattenhinkar. Sedan började jag longera och rida de hästar som jag skulle motionera under förmiddagen. alla skötte sig och det gick bra. Red även Happy innan lunch och han är ju kanonfin just nu!!!

När Tove skulle köra mig till tåget vid fem mötte vi 2 ambulanser och 1 polisbil. Sen när jag kom fram till centralen var det säkert 20 poliser där och 5 spårhundar. Jag har ingen aning om vad som hänt eller vad som höll på att hända men fullt ös var det iaf! Sen kom jag in i vänthallen och såg att det var massor med förseningar. Vissa råg var försenade hela 90 min så ja tänkte att jag skulle få sitta och vänta där hela kvällen. Men som tur var va mitt tåg inte alls försenat! :D

Jag kom fram 5 min senare än planerat till Stockholm central och då mötte Mamma och Marc upp mig. Marc är uppfödaren till våra hundar och vi har varit hundvakt åt hans ena hund som mamma lämnade över nu. Sen åkte vi hem och jag var hemma strax efter halv 9. Då åt jag tacos och saffranskaka och drack julmust :) Sen tittade vi på "Snygg,sexig pch singel" och skrattade en hel del.

Nu ligger jag i min underbara säng som är nybäddad och jag har precis duschat. Snart dags att sova så jag orkar ta mig upp och skjuta Skinkjakten imorn!

Godnatt!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag fryser ihjäl och spricker av all julmat!

2009-12-17 @ 21:06:52

Imorse när klockan ringde kände jag att jag inte hade någon direkt lust att slita av mig täcket. Utanför blåste det som satan och det var hur kallt som helst i rummet. Men som vanligt har man inte så mycket att välja på annat än att ta sig upp! Så det blev termobyxor och 3 tjcoktröjor plus vinterjacka på för ute var det -7 grader och som sagt snöstorm...

När vi väl kom ner till stallet var det -5 grader där inne och allt vatten hade fryst... Så det var bara att börja fixa fram vattenhinkar till alla 22 hästarna. JIPPIE! Sen kunde vi inte släppa ut alla hästarna för vi var tvungna att ha de inne så vi kunde häja temperaturen i stallet... Så det tog ju sin lilla tid innan vi började mocka. Sen var vi tvungna att vara klara till 11.30 idag för vi skulle iväg på julbort på Löfsta Slott. Men det gick rätt bra med de ändå. Micke löshoppade sina hästar och Carros fick gå ut i hage och några gick på banan.

Jag fick ett lite lätt psykbryt på en häst som kom igårkväll. han har varit här förut och är en aning styrig. Men idag hann jag inte mer än att komma ut genom dörren så reste han sig upp och slog med frambenen mot mig... Idiot... då drog jag till ordentligt och då kastar han sig åt sidan för att sen slänga sig emot mig igen med frambenen... Sen kom Micke och vi bytte häst och då gjorde han likadant mot Micke. Men han vägrade att slöppa så han gled ju en aning i snön efter hästen (fast han stog ju upp på fötterna iaf).

Efter mycket om och men kom vi iaf iväg på julbordet och det var hur gott som helst! Jag och Malin åt alldeles för mycket mat och efterrätt så vi var inte ens hungriga när vi kom upp för 1 timme sen. Men innan vi kom upp hade vi en hel del problem i stallet. Inte nog med att vattnet är frustet utan nu blev vi utan el också... Så vi kunde inte riktigt göra klart allting i stallet eftersom det var nattsvart! Samma sak gällde i ridhuset när vi skulle rida. eller ja då fungerade iaf 2 lampor längst ner i ridhuset och 2 längst upp.

Happy skötte sig iaf och han känns verkligen super att rida just nu. Jag vill egentligen inte lämna kvar honom här nu när jag åker hem. Men det är ju ganska så omständigt att packa med sig honom hem liksom så det är bättre att han är kvar.

Så nu är det nog dags att försöka att sova. Jag ligger fullt påklädd och har min värmemadrass på för vi har bara 14 grader i huset. Jag känner att det är ganska så skönt att jag bara har morgondagen kvar och sedan 9 dagar ledigt! Imorn ringer klockan 0515 för jag tänkte försöka hinna bli klar lite tidigare eftersom jag åker med 17.33 tåget imorn. Micke ska även iväg och ha kurs i Uppsala så jag är själv med våra hästar.

Sov gott!

 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snow hey ho!

2009-12-16 @ 19:18:15

Imorse när jag vaknade var det kallare än vanligt i huset och utanför var det typ snöstorm! När man gick ut bet det tag ganska ordentligt i kinderna och det blev kallare under dagen. Men vid lunch slutade det iaf att snöa så då var det bara kallt!

Idag var det dressyrträning för Carro på schemat och Happy kändes fräschare idag än igår. Han känns mycket bättre i benen och Carro tyckte han såg balanserad ut så det känns väldigt skönt! Han börjar bli så jäkla fin att sitta på! Idag var han hur lätt som helst i handen och han var mellan hand och skänkel och gjorde ett superbra jobb hela tiden. Väldigt roligt! Det är en väldigt häftig känsla att sitta på den stora hästen och känna att varenda muskel jobbar och man kan kontrollera de utan större kraftansträngning.

Efter jag ridit klart och skulle sitta av kände jag av att jag hade hamnat i backen igår. Jag var stel som en pinne i rumpan och höfterna var alldeles ömma. Jag kände inte av så himla mycket på morgonen men det blev värre efter ridpasset och nu är det väl fortfarande ganska så stelt haha :P

Jag glömde faktiskt att berätta en ganska så rolig sak som hände igår. Eller ja, rolig och rolig det var positiv kritik iaf  J Micke kom ner och sa att Maggan hade ringt på morgonen (Maggan är alltså ägaren till hästen som åkte hem i måndags) och hon sa att hon var så himla nöjd med sin 3-åring och att det hade blivit sådan skillnad på den. Den var så mogen och fin jämfört med de andra unghästarna hon hade hemma. Och hon sa att Micke framför allt skulle tacka tjejen i den mörka jackan (vilket var jag) för all hjälp och för att hennes häst var så fin! J Det kändes väldigt roligt att få lite positiv kritik från en hästägare också.

Nu ska jag väl ta mig i kragen och försöka att komma på vad jag ska äta för middag. Vet inte riktigt vad jag är sugen på :/

 Puss!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snö på kladdkakans dag!

2009-12-15 @ 21:14:19




Idag är det kladdkakans dag och jag och Malin sitter därför och trycker i oss massa kladdkaka. Vi drog ner en aning på middagen för att kunna trycka i oss extra mycket kaka! Haha kanske inte alltför bra men vi resonerade att det inte gör så mycket om man bara gör det en gång. Sen är det ju förjävla gott också!

Idag red jag ju som sagt Amy och det gick ganska så bra, jag åkte bara av en gång :P Hon skötte sig verkligen jättebra men hon gick inte riktigt fram och då skulle jag klämma åt lite med skänklarna och då stannade hon upp lite grann och sen började hon skjuta rygg och bocka. Detta gjorde hon stillastående och Micke som höll i linan blev lite handlingsförlamad och stod still och visste inte om han skulle dra in linan eller inte. Så tills slut insåg jag att jag skulle åka av och då slängde jag mig i sista stund ( men jag hade åkt av i vilket fall som helst för jag tappade balansen). Men jag landade bra och de var bara att borsta av sig spånet och sitta upp igen och de gick bra :)

På eftermiddagen joggade jag på Happy för Carro. Hon tycker att jag ska jogga honom veckan ut och sen låta han vila medan jag är hemma och firar jul. Han är inte helt 100 % fräsch men det är så pass lite så vi ska jogga och se om det bryter ut nått mer utav det. Men han var iaf superfin idag i galopparbetet! Det var en riktigt aha-upplevelse så det kändes bra! :)

Sen har vi fått en jävla massa snö idag. Nu börjar det närma sig 1 dm :) Så det är riktigt härligt för man börjar ju att få lite julkänsla! Och nu har jag faktiskt ara 3 dagar kvar att jobba innan jag åker hem :D

Puss!

 

 

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jag överlevde dagen idag med! :)

2009-12-14 @ 21:28:13

Imorse när klockan ringde var jag en aning seg... Hela helgen har jag ställt om sömnen vilket inte är allför bra med ett jobb som jag har :P Så igår när jag skulle sova var jag alldeles för pigg för att sova. Detta berodde antagligen på att jag gick upp kvart över tolv... :P Men hur som helst försökte jag somna genom att läsa, lyssna på musik och till slut pratade jag i telefon. Så jag somnade väl runt halv 2 skulle jag tro :P

Trots en aning trötta ögon pallrade jag mig upp vid 06.00 imorse och satt i soffan med mitt te en aning utslagen :P Det gjorde ju inte saken bättre att jag visste att jag skulle jobba själv idag eftersom Malin var ledig. Runt 08.00 började jag vakna till och då kändes det faktiskt inte så jobbigt längre. Sen flöt det på ganska så bra med hästarna på förmiddagen så jag tyckte det gick bra. Men sen rymde shettisen och vägrade bli fångad... Hon sprang in i skogen och skulle in i en annan hage men fick som tur en stöt så hon gav upp... Men jag fick väl jaga henne i ca 20 min... AS! :P

Sen när jag skulle göra iordning en 3-åring som skulle visas för Helena Lundbäck så kommer hovslagaren heöt oanmäld och ska sko en häst som går längst bort i en av hagarna... Då blev jag en aning stressad och lite smått irriterad på att hovslagare alltid kommer och går lite som de vill. Men ja, nu blev hästen iaf skodd!

Carro tittade även på Happy idag när jag sprang med honom. Hon tycker också att det syns lite grann på vänster fram som jag kände i lördags. Men hon tycker att jag ska jogga honom ändå och se vad som händer för det är så pass lite. Så imorn ska hon titta på honom när jag rider så ska vi klura på vad det kan vara för något.

Nu på kvällen ringde Marina och frågade om jag kunde ta hennes häst på julafton för hon åker till Thailand på lördag! Och jag brukar ju va i stallet på julafton så jag såg ingen anledning till att säga nej. Så nu har jag iaf en häst att rida på julafton :)

Nu är det bara 4 dagar kvar tills jag åker hem! :D Imorn kan bli en spännande dag för jag ska rida på Amy och det är bara Micke som har ridit henne innan för hon har haft sån extrem sadeltvång och väldigt nervig. Men nu är det dags att slänga upp nån mer och den lotten föll självklart på mig! :P Men det blir spännande, det kan gå hur som helst! Men jag tror nog att hon sköter sig min lilla svarta 3-åring :)

Puss!

 

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fullt ös medvestlös!

2009-12-13 @ 16:11:48

















Igår hade jag och Tove en rätt rolig kväll! Vi började med att laga mat hemma hos henne och tog ett par bacardi. Sen åkte vi in till stan och satte oss på Deli och delade på en shotkanna. Sen kom ett gäng småpojkvar och satte sig vid oss och vi snackade ett tag innan vi drog och gick till Otten.

Problemet var att det hade kommit snö och jag hade 7 cm klackar och Toves skor va jävligt hala. Jag klarade mig från att halka men Tove lyckades alltid att halka när en polisbil åkte förbi :P Men de var lugnt så de hände inge mer än så :P

Sen när vi skulle ta oss hem med sista pendeln började Tove må jävligt illa. Jag var knappt påverkad under hela kvällen (fråga mig inte hur det gick till för det fattar jag inte själv!) men det var väl bra för sen kom det upp makaroner från Tove. Stackarn! Men vi kom iaf på tåget och hon klarade sig från att spy på det. Däremot kom det efter att vi gick av. Men sen mådde hon bättre iaf.

När vi väl kom hem till henne hade hennes föräldrar efterfest så vi pluggade in öronproppar i öronen och sov sedan gott! :P

Idag gick vi upp vid 12.15 och då drog vi till pizzerian och klämde i oss en cappricosa och cola. Sen har vi tittat på film och nu ska jag gå ner och kolla om Happy fortfarande är halt.

Vad tycker ni om min nya hårfärg?
Puss!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Hårfärg i håret!

2009-12-12 @ 17:00:09

Nu sitter jag med hårfärg i håret och väntar på att de sista minuterna ska gå tills jag får skjölja ur det! Jag kommer att bli mandel/chokladbrun i håret om allt går som det ska :P Vilket jag hoppas för just nu orkar ja inte med nå motgångar. När jag kom ner till stallet idag och skulle rida Happy så kände ja på hans ben och de va som de ska va. Men sen när jag skulle rida så tyckte jag inte att han kändes som vanligt. Men jag tänkte att det kanske var pga underlaget ute. Så jag gick in i ridhuset och travade några varv och då var han halt... Men förmodligen har han bara gjort någonting i hagen. Men det återstår att se imorn och de närmsta dagarna därefter. Efter det blev jag väl inte på alltför glatt humör om man säger så.

Sen har Malin bestämt sig för att inte följa med ut idag. Hon är trött och känner att hon inte kommer att orka det. Så det känns ju inte heller så himla roligt! Men Tove verkar fortfarande på iaf och Evve också så vi kommer nog iväg iaf hoppas jag!

nej nu ska jag nog ta och skölja ur färgen! :P Önska mig lycka till! Bild kommer när det är klart!

Puss!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag tror jag spyr!

2009-12-12 @ 12:48:51

Nu har jag suttit alldeles för länge och försökt att göra en juldesign. Och nu har mitt tålamod tagit slut och jag är rastlös och en aning irriterad! :P Så nu får det se ut som det gör tills jag får tid och ork att göra om bloggen helt. Vet att det ser förjävligt ut just nu med alla färger och menyn som är helt störd och mina inlägg som hamnar längre ner på sidan. Men det är ju lite jag i ett nötskal att börja göra något som tar lite tid och sen tröttna och inte slutföra det på en gång. Men jag orkar inte bry mig för tillfället!

Snart ska jag gå ner till stallet tror jag och rida Happy. Sen måste jag tvätta en maskin tror jag. Inte så jätteroligt men det måste göras. Man kunde ju hoppas på att vi skulle få en ny tvättmaskin in till oss så vi slapp gå in till Micke och Carro och tvätta... Men det går inte så fort på det planet :P Men det är bara att fortsätta att leta ¨på blocket.

Nej nu måste jag gå bort ifrån datan innan jag blir så trött på den så jag "råkar" tappa den i golvet! Det är helt sjukt att jaga har suttit en hel förmiddag framför den här jävla dumburken! Usch!

Puss!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kladdkakefredag!

2009-12-11 @ 20:54:09



Dagens klipp blir ett på våran praktikant Karin som har varit här i 2 veckor nu. Hon hade sin sista dag idag och hade bakat kladdkaka som vi åt på lunchen. Jag tryckte i mig 3 bitar och Malin likaså. Karin däremot lyckades äta 8 bitar kladdkaka! Haha vi trodde nästan att hon var bottenlös. Detta ledde till ett extremt skrattanfall när vi skulle gå ner till stallet igen. karin var då ganska så mätt :P Och hon kunde inte sluta skratta! Det slutade med att jag var tvungen att filma en snutt. Däremot höll jag telefonen snett när jag filmade så ni får väl vrida på huvudet! :P

När jag kom in i ridhuset idag sa Carro helt spontant att hennes elver från Uppsala läste min blogg. Hon sa att de hade full koll på vad som hände på Dressyrhoppet för att de läste hennes hästskötares blogg Jag blev väldigt full i skratt och undrade lite hur de hittat min blogg. Men ja jag får väl ta och säga HEJ PÅ ER! =) Ni får gärna höra av er hur ni hittat hit :P

I övrigt har dagen varit väldigt bra och rolig. Alla ar varit på bra humör och helgen kommer att bli lyckad känner jag. Idag har vi varit på systemet och köpt lite gott till imorn som vi ska dricka innan det blir utgång. Statusuppdatering för kvällen är Idol, godis och cola med Malin! :D Imorn ska jag klippa henne och mig själv lite grann sen ska vi färga håret! :)

Puss på er!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

1 dag kvar till helg!

2009-12-10 @ 19:42:31

Nu är det bara en dag kvar till helg :) Totalt har jag bara 6 dagar kvar att jobba nu innan jag är ledig! Det är så himla skönt! Jag längtar verkligen tils jag får åka hem.

Idag har det varit en bra dag. Allt har gått bra och vi har haft elever från Real gymnasiet i Linköping som har varit med och tittat när Micke har hoppat. Jag och Happy har varit med på våran första hoppträning sen augusti. Vi var iof bara med på framridningnen som bestod av att galoppera över en bom :P Han var helt överlycklig över att se en bom så han var väldigt pigg!

Imorn är det fredag och Idolfinal sen ska jag sova ganska länge på lördagen tror jag!

Puss!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Första träningen sen aug!

2009-12-09 @ 19:26:46

Idag har jag tränat på Happy för första gången sen augusti! Det var jätteroligt :) Vi red iof inte så hårt och länge eftersom han inte är igång riktigt än. Men Carro sa iaf att det var superkul att se honom igen och att han ser fräschare ut än vad han gjorde innan han blev dålig. Hon tyckte även att han var väldigt fin i kroppen och sa att han aldrig hade varit så fin som han var nu :) Så just nu känns det väldigt roligt!

Eftermiddagen har spenderats med körkortsteori. Mindre kul men det måste ju göras tyvärr. Jag hoppas på att jag ska kunna köra en del när jag är hemma över jul. Men vi får väl se :)

Puss!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

-!

2009-12-08 @ 21:22:24



Maybe we're different, but we're still the same
We all got the blood of Eden, running through our veins
I know sometimes it's hard for you to see
You come between just who you are and who you wanna be

If you feel alone, and lost and need a friend
Remember every new beginning, is some beginning's end

Welcome to wherever you are
This is your life, you made it this far
Welcome, you gotta believe
That right here right now, you're exactly where you're supposed to be
Welcome, to wherever you are

When everybody's in, and you're left out
And you feel your drowning, in a shadow of a doubt
Everyones a miracle in their own way
Just listen to yourself, not what other people say

When it seems you're lost, alone and feeling down
Remember everybody's different
Just take a look around

Be who you want to, be who you are
Everyones a hero, everyones a star

When you wanna give up, and your hearts about to break
Remember that you're perfect, God makes no mistakes

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ahh ja är trött!

2009-12-08 @ 19:29:11

Idag säger jag bara fy fan va trött jag är! Jag hade verkligen ingen ork att gå upp imorse. Jag ville bara dra täcket över huvudet och somna om igen. Men de gick ju inte så det var bara att pallra sig upp.

Men dagen har ändå flytit på bra idag och jag kom upp för 1 timme sen och har hunnit äta middag. Så det känns bra ändå. Nu har jag faktiskt bara 8 dagar kvar att jobba innan jag åker hem och är ledig i 9 dagar!!! Det ska blir så jälva skönt! Jag ska bland annat klippa mig :) Sen ska jag träffa lite kompisar men annars bara ta det ganska så lugnt tror jag :) Vill se Twilight-New Moon på bio oxå. Nån som vill se med mig?

Puss!

 

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Julpynt!

2009-12-07 @ 19:44:53



Idag var jag ledig och det var väldigt skönt! Fast det har känts som söndag hela dagen och då är det ju ganska så skönt att veta att det är måndag och jag bara har 4 dagar kvar att jobba denna vecka! :)

Idag har jag ärligt talat inte gjort så mycket alls! Jag tittade på film och städade på mitt rum. Satte även upp ljusslingan som jag fick av mamma. Det blev väldigt fint! Sen tvätade jag Happys svans och gav honom en långrykt. Annars har jag inte haft så mycket vettigt för mig. Snart blir det te :)

Puss!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Lördagsmys!

2009-12-05 @ 20:25:52













Nu är det lördagsmys med Tove, Malin Alva och Skoj! Tove har lagat fläskfile med hasselbackspotatis, bearneisesås och jag och Malin fick göra sallad och duka. Sen har vi druckit massor med Cola!

Dagen har varit riktigt bra idag. Det har faktiskt inte alls varit jobbigt att jobba idag. Jag har ridit Happy och han tycker det är jätteskönt att få röra på sig igen. Efter jag ridit honom släppte jag och Malin ihop honom med Wellington igen. Jag kan ju säga att han blev väldigt glad! Han har inte fått gå i hage sen augusti så han sprang runt lite grann och gick omkull i en sväng. Men som tur var så landade han rätt om man nu kan säga så. Benen var rakt ut åt sidan och lite upp i luften så han klarade sig utan några skador! Däremot blev täcket helt täckt av lera och när jag skulle ta in honom hängde de under magen av all lera! Så nu är det tvättat och han har 2 nya täcken på sig.

Puss!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag och 2 arbetsdagar kvar!

2009-12-04 @ 21:33:54

Just nu sitter jag och tittar på Idol som snart är slut innan nyheterna. Sen blir det sängen och ringa Fredrik :) Jag har ju faktiskt 2 arbetsdagar kvar på denna vecka så jag kan inte lägga mig hur sent som helst! :P

Idag har jag och Malin haft ganska så mycket att göra! Carro har inte ridit för hon har träningar i Uppsala och Micke har tömt gödsel hela förmiddagen och red 2 hästar på kvällen. Så jag och Malin har ridit ut på alla hästar. det har gått bra men varit lite kallt och stressigt. Men de har skött sig. Sen på kvällen galopperade jag för första gången på Happy sen augusti! Det var roligt och jag hade glömt hur stor galopp han har! Så det tar ett litet tag att vänja sig vid den tror jag :P

Puss!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Allt annat kan ta sig!

2009-12-03 @ 20:07:15

Happy är frisk nu och jag ska äntligen få sätta igång honom!!!!! Så imorn ska jag galoppera för första gången sen augusti! Det ska bli så himla roligt! Jag hoppas att det håller i sig nu och att jag slipper vara hos veterinären på bra länge!

Just nu kan all annan skit ta sig! Det var 90 min försenat hos veterinären men vem bryr sig för han var frisk. Det var mörkt och kallt när jag skulle ta in hästarna. Men om man springer mellan hagarna blir man varm och då spelar de ju ingen roll. Jag hann inte äta lunch idag men jag fick iaf några pepparkakor och varm choklad hos hästkliniken så varför klaga? Nu har jag precis ätit middag och snart blir det te och choklad! :) Och om det är någon som försöker att få mig att bli ledsen eller sårad just nu så kan jag säga att det är kört för nu är Happy frisk och va fan finns de då att hänga läpp över?!

Puss!

 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Halva veckan över!

2009-12-02 @ 20:32:41



Nu är det redan onsdag och halva veckan har gått. Det är sjukt vad veckorna bara försvinner! Imorn är det dags att åka med Happy till veterinären igen och min morfar är så snäll och ska köra mig :)

Idag har vi tränat för Micke. Jag red Crazy och det gick bra. Micke var på väldigt glatt och drygt humör så det var en väldigt bra och rolig träning! Ibland får han verkligen dagarna att bli till något extra haha :P

Annars så rullar väl livet på och man överlever. Har väldigt ont i en muskel i axeln men jag smörjer med linement och hoppas på att det blir bättre snart! Men det är synd att klaga!I huvudet är det lite mycket just nu men det lugnar nog ner sig snart och gör det inte de blir jag galen! Men som tur är har man bra människor omkring sig och nära till hands över ett telefonsamtal så det går bra! :)

Just nu kör jag bara på med livet tills det skiter sig och då får man ta det då. Jag försöker att sluta tänka och bara köra på magkänslan.

Erase and replace!
Ja tack! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()